BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
M2 Technical Topics > N55 Engine / Drivetrain / Exhaust / Bolt-ons / Tuning > M Performance Exhaust Valve Behavior

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-11-2019, 12:34 PM   #177
Artemis
Moderator
Artemis's Avatar
Belgium
10957
Rep
9,752
Posts

Drives: BMW M2C (BSM)
Join Date: Jun 2011
Location: Belgium

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by EM240 View Post
Does anyone know how to pair a used Bluetooth remote with the MPE (already installed)? Just bought a lightly used M2 (unbelievable spec!) and bought a remote off someone on here and my local dealer was kind of clueless when I first asked about pairing it. I haven’t taken delivery yet as still waiting on title but very interested in getting my ducks in a row.
I’ve read you can reset ECU in trunk with a pen but not exactly sure how to pair
See here (MPE Pairing thread: see here):
Quote:
Originally Posted by Dirtboy View Post
I lost connection to mine and from what I read online you have to press and hold the remote button for 15-20 seconds while holding it right next to the module in the trunk. Do this while the module is on. Worked for me.
Quote:
Originally Posted by cookiesowns View Post
Hold down the button for about 10-15 seconds close to the controller box in the trunk.
Should re-pair right up
Quote:
Originally Posted by cookiesowns View Post
Try this:
Replace the battery first on the bluetooth controller
then:
While the switch is off in the trunk, hold down the remote for roughly 5 seconds, continue holding it then flip the switch on in the trunk. after 5 seconds release the button...
Then: double press the remote and see what happens
And in case you did the 'MPE hack' (permanently open or closed valves: see here): no re-pairing required after plugging the grey plug back into the MPE module.
__________________
///M is art Artemis
Appreciate 0
      09-25-2019, 11:19 AM   #178
Pitseleh
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: F87 M2
Join Date: Sep 2019
Location: Chicago

iTrader: (0)

New here. Just purchased a 2017 M2 with MPE and the car didnt come with a controller. Purchased one from turner motorsport and followed directions in trunk. No lights come on with said controller so I figured it was a dead 3V. Nope. Went and bought a four pack and replaced the battery to no avail. Is there a reason no lights ever come on the controller or did I just buy a dud? Cheers.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:05 PM.




m2
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST