BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
M2 Technical Topics > N55 Engine / Drivetrain / Exhaust / Bolt-ons / Tuning > Bimmercode connection issues

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-30-2019, 10:58 AM   #1
dr_rick
Enlisted Member
dr_rick's Avatar
Scotland
2
Rep
32
Posts

Drives: BMW M2
Join Date: Jun 2019
Location: Edinburgh

iTrader: (0)

Bimmercode connection issues

Anyone had issues when trying to connect Bimmercode to their OG M2?

Context is this:
I have a late 2016 M2 DCT, stock
I have a OnePlus 5T on OxygenOS 9.0.9
I have a Veepeak OBDCheck BLE OBD2 Bluetooth Scanner purchased from Amazon in the last couple of days.
Phone in Airplane mode, removed the BT connection from phone to iDrive, removed (in this case) BT connection from my phone to my Samsung watch.

So, the symptoms:
I can make a new connection to the OBD dongle. Sometimes it will ask for the default pin to connect, sometimes not.
When connected, I can start the app connecting but it will either tell me the connection is closed, or it will bring up the vehicle selection list (I'll choose M2) and it will then fail on the connection.

For whatever reason, I can't transfer licence / purchase to an iPad I have, so I'm stuck on the phone for the moment.

Anyone any suggestions?
__________________
Dr Rick

BMW M2 / DCT / LBB
(carbon underway)
Appreciate 0
      12-30-2019, 11:16 AM   #2
Altra
Second Lieutenant
168
Rep
217
Posts

Drives: 2016 AW M2
Join Date: Jun 2018
Location: Orange County

iTrader: (0)

I was having a similar issue when I first tried to code.
Is the car in AC mode? On but not running.

I got the same adapter as you, and found the connection to be more reliable if I held my phone closer to the OBDII adapter while it was trying to connect.
Appreciate 0
      12-31-2019, 05:43 PM   #3
F87source
Captain
F87source's Avatar
Canada
351
Rep
895
Posts

Drives: 2017 Bmw M2 6mt
Join Date: Aug 2018
Location: Canada

iTrader: (0)

Make sure you have your connector settings set properly in bimmercode as well.
__________________
Follow me on Instagram @f87source
Appreciate 0
      01-01-2020, 05:36 AM   #4
dr_rick
Enlisted Member
dr_rick's Avatar
Scotland
2
Rep
32
Posts

Drives: BMW M2
Join Date: Jun 2019
Location: Edinburgh

iTrader: (0)

Altra: tried both in AC mode and running. No difference. Will try the closer-is-better version.

F87source: yes, I'm sure it's matching the connector setting to the connector actual.

A Support Request concluded that the firmware in the connector is out of date and missing some code, so I'm trying to return it. Came via Amazon so shouldn't be an issue.
Appreciate 0
      01-07-2020, 06:36 PM   #5
ddk632
Chief Senior Executive Managing VP of Orange Sales
ddk632's Avatar
United_States
525
Rep
2,632
Posts

Drives: 17 BMW F87 M2 6MT MG HBDGR !
Join Date: Mar 2012
Location: Aventura, FL

iTrader: (2)

I have a Veepak and find that it will not want to connect sometimes. I unpair it from the phone and re-pair, which usually solves the issue.

May be worth a try.
Appreciate 0
      01-15-2020, 02:13 AM   #6
dr_rick
Enlisted Member
dr_rick's Avatar
Scotland
2
Rep
32
Posts

Drives: BMW M2
Join Date: Jun 2019
Location: Edinburgh

iTrader: (0)

Thanks, done that and I agree; it's just temperamental.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.




m2
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST