BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
M2 Technical Topics > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > LCI instrument cluster retrofit

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-02-2017, 11:18 AM   #1
HammerM3
Private First Class
22
Rep
116
Posts

Drives: 2008 AW DCT
Join Date: Jan 2008
Location: SF

iTrader: (0)

LCI instrument cluster retrofit

anyone seen this? I've attached a pic of what I saw at FB. Just wondering if anyone here has done it.
Attached Images
 
Appreciate 3
      10-02-2017, 12:39 PM   #2
mrcheezle19
Lieutenant
311
Rep
472
Posts

Drives: e30 turbo
Join Date: Nov 2013
Location: lake elsinore

iTrader: (0)

I actually really like the old cluster. The visibility issue really isn't that big to me.
__________________
Present: Ford something
Past: M2 Mineral Grey 6MT
Past: BMW e30 m52 turbo 628whp/558wtq
Appreciate 6
Kid Eh453.50
krizze370.50
ried619.00
Alexxxx52.00
Fuman22.50
omasou1040.50

      10-02-2017, 03:01 PM   #3
TXSurfer
Lieutenant
TXSurfer's Avatar
United_States
97
Rep
450
Posts

Drives: 335i E92
Join Date: Nov 2007
Location: TX

iTrader: (1)

Send a message via Yahoo to TXSurfer
Quote:
Originally Posted by HammerM3 View Post
anyone seen this? I've attached a pic of what I saw at FB. Just wondering if anyone here has done it.
I saw the same post. I?m interested as well.
__________________
Appreciate 0
      10-02-2017, 04:45 PM   #4
Aust350z
Captain
Aust350z's Avatar
Australia
218
Rep
696
Posts

Drives: F87 M2
Join Date: Oct 2013
Location: Australia

iTrader: (0)

Want.
Appreciate 0
      10-02-2017, 04:50 PM   #5
CommitConfirm
Lieutenant
United Kingdom
462
Rep
560
Posts

Drives: The Bus
Join Date: Oct 2016
Location: Berkshire

iTrader: (0)

Garage List
£718 for the part in the UK
Appreciate 0
      10-02-2017, 05:10 PM   #6
Aust350z
Captain
Aust350z's Avatar
Australia
218
Rep
696
Posts

Drives: F87 M2
Join Date: Oct 2013
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by CommitConfirm View Post
£718 for the part in the UK
With or without VAT?
Appreciate 0
      10-02-2017, 05:26 PM   #7
CommitConfirm
Lieutenant
United Kingdom
462
Rep
560
Posts

Drives: The Bus
Join Date: Oct 2016
Location: Berkshire

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Aust350z View Post
Quote:
Originally Posted by CommitConfirm View Post
£718 for the part in the UK
With or without VAT?
With excluding delivery
Appreciate 0
      10-02-2017, 08:04 PM   #8
Johnsonuspp
Second Lieutenant
United_States
36
Rep
244
Posts

Drives: 2017 LBB M2
Join Date: Sep 2012
Location: San Francisco

iTrader: (1)

Iím interested wonder if a group buy would be possible if so sign me up.

QUOTE=andrewc89;22260511]Part #?

Anymore info about installation?

Do you need coding if you're keeping it english?[/QUOTE]
Appreciate 0
      10-03-2017, 02:13 AM   #9
BSMF87
Private First Class
BSMF87's Avatar
Canada
135
Rep
170
Posts

Drives: M2 BSM 6SPD
Join Date: Dec 2016
Location: Toronto

iTrader: (0)

Install looks easy, coding is needed, this guy did it on a F30 should be the same as ours.

Appreciate 0
      10-03-2017, 02:29 AM   #10
Caduceus
First Lieutenant
Australia
177
Rep
304
Posts

Drives: 2008 135 (sold), 2017 M2
Join Date: Jul 2008
Location: Australia

iTrader: (0)

Wouldn't it be convenient if my analogue cluster mysteriously failed while the car was under warranty and needed to be replaced......with this!
Appreciate 0
      10-03-2017, 09:48 PM   #11
ZPrime
I INDIC8
ZPrime's Avatar
United_States
557
Rep
1,295
Posts

Drives: 2018 LBB M2, 6MT
Join Date: Dec 2016
Location: Cleveland, OH

iTrader: (0)

Garage List
2018 BMW M2  [0.00]
Quote:
Originally Posted by BSMF87 View Post
Install looks easy, coding is needed, this guy did it on a F30 should be the same as ours.

F3x is different from a 2er. From the pictures we've seen of the parts, the LCI cluster looks a little different from the pre-LCI; remember that the entire dash was revised with the LCI. Connectors might match up but I don't know if anyone has confirmed whether it will physically fit correctly...
__________________
2004 Matrix XRS 6MT => 2008 VW R32 DSG => 2012 Audi TTRS 6MT => 2018 BMW ///M2 6MT
I'm an IT guy by trade and tech nerd by choice.
I like HPDEs, parts of US Hwy 129, NC 28, and the Cherohala Skyway.
I'm also a fan of aural pleasure.
Appreciate 0
      10-12-2017, 05:49 PM   #12
HammerM3
Private First Class
22
Rep
116
Posts

Drives: 2008 AW DCT
Join Date: Jan 2008
Location: SF

iTrader: (0)

has anyone actually done this?
Appreciate 0
      10-24-2017, 07:53 PM   #13
reisf
Lieutenant
reisf's Avatar
Australia
91
Rep
525
Posts

Drives: LBB M2
Join Date: Sep 2014
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by HammerM3 View Post
has anyone actually done this?
I'm about to do this in the next 2 months or so. From researching it looks like the LCI cluster connections fit directly with no re-wiring needed.

It also looks like it is identical physically. The LCI dashboard has a different design but it still looks like the cluster is the same size/dimensions.

In terms of coding, as with replacing any other module it must be programmed to the cars VO.

The only other thing in terms coding that might need to be done is to add 6WB to the VO and then recode the cluster module and possibly the the CIC (incase there are added controls and functionality that you can adjust via the idrive). Or worst case recode all modules according to the revised VO.

But given the guy in that screenshot you posted had it done in 10 minutes it can't be that difficult.

Can't wait to give this a go
Appreciate 1
      11-18-2017, 05:07 PM   #14
TXSurfer
Lieutenant
TXSurfer's Avatar
United_States
97
Rep
450
Posts

Drives: 335i E92
Join Date: Nov 2007
Location: TX

iTrader: (1)

Send a message via Yahoo to TXSurfer
Well after a few months of waiting I finally received my US (MPH) LCI cluster. Now if only my car was out of the body shop so I can do the install. Oh definitely don't do what I did and order part number in this thread lol US version is different. I thought cluster was digital and programmable but it's analog.
Attached Images
 
__________________
Appreciate 5
Aust350z217.50
LGWGN205.00

      12-11-2017, 08:48 PM   #15
Darrenb
New Member
5
Rep
11
Posts

Drives: 2017 M2 (LBB)
Join Date: Jun 2011
Location: Brisbane, Australia

iTrader: (0)

Garage List
2017 BMW M2  [0.00]
LCI Cluster

I'm very interested to know if you have fitted and coded your LCI cluster yet.
I have purchased a cluster and I know it is an easy 2 minute installation (2 Screws) wiring connectors all the same, BUT I can not find anyone to who can help me code the cluster.
I wondered if you had succeeded.
The companies that show on Facebook will not give any help or direction.
It's a bit hard to get my car from Australia to Germany for the recode.
Appreciate 0
      12-12-2017, 12:53 AM   #16
cookiesowns
;)
cookiesowns's Avatar
Taiwan
426
Rep
753
Posts

Drives: M2C 6MT, 535i N54, X3 N55
Join Date: Jan 2011
Location: Irvine, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Darrenb View Post
I'm very interested to know if you have fitted and coded your LCI cluster yet.
I have purchased a cluster and I know it is an easy 2 minute installation (2 Screws) wiring connectors all the same, BUT I can not find anyone to who can help me code the cluster.
I wondered if you had succeeded.
The companies that show on Facebook will not give any help or direction.
It's a bit hard to get my car from Australia to Germany for the recode.
Do you have esys with latest PSDZ all setup? If so, I can assist you. I haven't done it myself since I dont have a car with the new cluster, but in theory its quite simple.

Send me PM.
__________________
BM3, MHD, ECUTek Calibrator | 2019 M2 Competition 6MT SO | Suntek Ultra | Gyeon Syncro + CarPro Skin
Appreciate 0
      12-12-2017, 05:56 AM   #17
TXSurfer
Lieutenant
TXSurfer's Avatar
United_States
97
Rep
450
Posts

Drives: 335i E92
Join Date: Nov 2007
Location: TX

iTrader: (1)

Send a message via Yahoo to TXSurfer
So I haven't installed my cluster yet waiting on coding info as well.
__________________
Appreciate 0
      12-12-2017, 06:12 AM   #18
Aust350z
Captain
Aust350z's Avatar
Australia
218
Rep
696
Posts

Drives: F87 M2
Join Date: Oct 2013
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Darrenb View Post
I'm very interested to know if you have fitted and coded your LCI cluster yet.
I have purchased a cluster and I know it is an easy 2 minute installation (2 Screws) wiring connectors all the same, BUT I can not find anyone to who can help me code the cluster.
I wondered if you had succeeded.
The companies that show on Facebook will not give any help or direction.
It's a bit hard to get my car from Australia to Germany for the recode.
Dealer?
Appreciate 0
      12-12-2017, 07:30 AM   #19
beppeM3+123d
Lieutenant
161
Rep
400
Posts

Drives: bmw m3 dct + 123d e81
Join Date: Jul 2010
Location: italy

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by HammerM3 View Post
anyone seen this? I've attached a pic of what I saw at FB. Just wondering if anyone here has done it.
The best feature is the actual speed that became very big.
Considering that the lcd is the same of the old if someone can share a cafd file I can try to understand is codeable or not on old cluster
My email is gdenora@me.com! Thank you!
Appreciate 0
      12-13-2017, 11:03 PM   #20
ried
Captain
ried's Avatar
United_States
619
Rep
790
Posts

Drives: F31, F87
Join Date: Feb 2013
Location: SoCal

iTrader: (2)

The LCI cluster isn't even working properly on LCI cars. Why on earth would anyone want this? It's literally the only thing in the 2018 that's just plain worse.
Appreciate 0
      12-14-2017, 12:24 AM   #21
cookiesowns
;)
cookiesowns's Avatar
Taiwan
426
Rep
753
Posts

Drives: M2C 6MT, 535i N54, X3 N55
Join Date: Jan 2011
Location: Irvine, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by beppeM3+123d View Post
The best feature is the actual speed that became very big.
Considering that the lcd is the same of the old if someone can share a cafd file I can try to understand is codeable or not on old cluster
My email is gdenora@me.com! Thank you!
The size of the speed readout is done via the software on the cluster. I don't believe this is interchangeable.
__________________
BM3, MHD, ECUTek Calibrator | 2019 M2 Competition 6MT SO | Suntek Ultra | Gyeon Syncro + CarPro Skin
Appreciate 1
      12-14-2017, 03:19 PM   #22
beppeM3+123d
Lieutenant
161
Rep
400
Posts

Drives: bmw m3 dct + 123d e81
Join Date: Jul 2010
Location: italy

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cookiesowns View Post
Quote:
Originally Posted by beppeM3+123d View Post
The best feature is the actual speed that became very big.
Considering that the lcd is the same of the old if someone can share a cafd file I can try to understand is codeable or not on old cluster
My email is gdenora@me.com! Thank you!
The size of the speed readout is done via the software on the cluster. I don't believe this is interchangeable.
I just want to compare not interchange it
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:52 AM.




m2
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST