BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
M2 Technical Topics > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > Amplifier EQ Coding

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-23-2020, 10:39 AM   #45
nearwater4me
First Lieutenant
191
Rep
385
Posts

Drives: '20 BMW M2C
Join Date: Sep 2019
Location: KY

iTrader: (1)

Did you try restarting the car?
Lots of people had the same issue happen.
Most of the time, a simple restart will bring back the sounds.
Mine does it occasionally.
Appreciate 0
      09-23-2020, 05:22 PM   #46
gphung
Second Lieutenant
Canada
72
Rep
210
Posts

Drives: 2018 M2 LBB - 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nearwater4me View Post
Did you try restarting the car?
Lots of people had the same issue happen.
Most of the time, a simple restart will bring back the sounds.
Mine does it occasionally.
I went out to pick up my wife from work, and when I parked I shut the car off for maybe 2 minutes max (the parking guy was shooing me away). Maybe I didn't shut the car off long enough? It was definitely "off" at least for a couple of minutes, because my dashcam makes an audible noise when it goes into parking mode.
Appreciate 0
      09-24-2020, 09:54 AM   #47
nearwater4me
First Lieutenant
191
Rep
385
Posts

Drives: '20 BMW M2C
Join Date: Sep 2019
Location: KY

iTrader: (1)

I think the iDrive system takes a while to fully shut down.
I normally leave it about 3+ min (gas fillups etc.) until a restart, and it returns back to normal.
Appreciate 0
      09-24-2020, 09:57 AM   #48
AndrewC1989
Brigadier General
AndrewC1989's Avatar
United_States
7679
Rep
3,243
Posts

Drives: 2017 M2 | 2015 328dx
Join Date: Aug 2010
Location: New Jersey

iTrader: (5)

Garage List
2017 M2  [5.00]
2015 328d xDrive  [0.00]
Quote:
Originally Posted by gphung View Post

I went out to pick up my wife from work, and when I parked I shut the car off for maybe 2 minutes max (the parking guy was shooing me away). Maybe I didn't shut the car off long enough? It was definitely "off" at least for a couple of minutes, because my dashcam makes an audible noise when it goes into parking mode.
You'll know the idrive is reset if you see the m start up animation on your nav screen. Usually takes the engine being off and the key being out of comfort access range for something like 5 - 10 min. If you hop in and out of the car on an errand it won't do it.
Appreciate 2
gphung72.00
bmwm2nyc237.00

      09-24-2020, 01:52 PM   #49
gphung
Second Lieutenant
Canada
72
Rep
210
Posts

Drives: 2018 M2 LBB - 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AndrewC1989 View Post
Quote:
Originally Posted by gphung View Post

I went out to pick up my wife from work, and when I parked I shut the car off for maybe 2 minutes max (the parking guy was shooing me away). Maybe I didn't shut the car off long enough? It was definitely "off" at least for a couple of minutes, because my dashcam makes an audible noise when it goes into parking mode.
You'll know the idrive is reset if you see the m start up animation on your nav screen. Usually takes the engine being off and the key being out of comfort access range for something like 5 - 10 min. If you hop in and out of the car on an errand it won't do it.
I got this visual on the screen when I held the power/volume button for 30s. I got this instruction from Google, but maybe this variant of hard reset wasn't sufficient/equivalent to the one you suggested. Thanks tho, I'll try that in the future (tho hoping I won't need to).
Appreciate 0
      09-26-2020, 11:15 PM   #50
mr_lab_rat
Major
mr_lab_rat's Avatar
472
Rep
1,041
Posts

Drives: 2017 M2, 2018 X1
Join Date: Jul 2017
Location: Vancouver

iTrader: (0)

So I fiddled with the EQ setting, tried most of them, left it on the F45 for several days but in the end went back to F87/F22 for clearer trebles and mids.

Bass +4
Treble +1
Fader +1 (towards the front)

It just works better for the types of music I listen to.
Appreciate 0
      09-29-2020, 09:13 AM   #51
Poochie
Luxury at the redline :)
Poochie's Avatar
United_States
5549
Rep
5,927
Posts

Drives: 2016 M2
Join Date: Aug 2012
Location: NYC

iTrader: (2)

WoW, even the "G" owners are discovering hidden HK equalizer settings.. So there is even hope for my future BMW. Thanks Bimmercode


I added Equalizer Settings on my G20 https://www.bimmerpost.com/forums/sh....php?t=1723409
Appreciate 0
      10-05-2020, 03:45 PM   #52
Badmon
Private First Class
Badmon's Avatar
United_States
20
Rep
140
Posts

Drives: 2018 BMW M2
Join Date: May 2016
Location: CT

iTrader: (2)

I have a 2018 M2 and it already had "New F22/F87" selected. Is it because I have an LCI? I see some people selecting that one over F45. Im wondering if M2C owners have the same one selected by default.
__________________
2018 BMW M2 ig: @badmon_m2
Long Beach Blue
2012 E92 335i xDrive M-sport SOLD
Appreciate 0
      10-05-2020, 05:44 PM   #53
gphung
Second Lieutenant
Canada
72
Rep
210
Posts

Drives: 2018 M2 LBB - 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Badmon View Post
I have a 2018 M2 and it already had "New F22/F87" selected. Is it because I have an LCI? I see some people selecting that one over F45. Im wondering if M2C owners have the same one selected by default.
I have an LCI and it also was F22_New/F87 stock. I imagine M2C is likely the same.
Appreciate 1
Badmon20.00

Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:43 AM.




m2
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST