View Single Post
      01-07-2020, 06:41 PM   #4
tom @ eas
BimmerPost Supporting Vendor
tom @ eas's Avatar
United_States
5462
Rep
17,551
Posts


Drives: BMW
Join Date: Nov 2005
Location: Anaheim, CA

iTrader: (19)

Garage List
2018 BMW i3s  [0.00]
2010 BMW M3  [5.00]
2015 BMW M4  [3.50]
Quote:
Originally Posted by detroitm2 View Post
I noticed this a while back when I installed my Solo 2 DL, figured I'd ask around and see if anyone had any thoughts.

Long story short, I installed an AIM Solo 2 DL unit in my car, which is hardwired to the canbus, and power is hardwired to a switched power source in the trunk.

Whenever I shut my car off, the Solo will turn off shortly after since it's on a switched power source. However, when I start my car back up, I get a warning about battery discharge while stopped.

It's worth noting that this same error came up even when I ran the solo 2 off its internal battery power, and not wired up to the car.

It's almost like it's drawing power from the canbus and the car doesn't like it.

The only solution I've found is to disconnect the cable from my solo when I end a track session.

Anyone have any thoughts on this? I know there's only a few people here who are running the solo DL with a direct canbus connection, but thought I'd ask anyway.

Thanks.
Sounds like it's pinging and not letting the modules fully go to sleep. Where are you tapping into CAN?
__________________
Tom G. | european auto source (eas)
email: tom@europeanautosource.com web: www.europeanautosource.com tel 866.669.0705 ca: 714.369.8524 x22

GET DAILY UPDATES ON OUR BLOG FACEBOOK YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM
Appreciate 0